Cele mai bune sigurante automate

Cele mai bune sigurante automate
Componente esentiale in asigurarea sigurantei si fiabilitatii sistemelor electrice si electronice, sigurantele automate au un rol foarte important in protejarea diferitelor spatii, reusind sa detecteze problemele si sa intrerupa fluxul de curent electric la timp. In acest mod sunt prevenite suprasarcinile si scurtcircuitele care pot duce la aparitia unor incendii devastatoare sau la distrugerea diferitelor echipamente. 

Articolul de mai jos vine in sprijinul celor care vor sa sa monteze sau sa inlocuiasca anumite sigurante automate, in instalatiile electrice din zonele rezidentiale, din spatiile comerciale sau din cele industriale, cu diferite informatii utile, despre criteriile de alegere a acestor produse si despre marcile recomandate de magazinul nostru. In continuare, pot fi consultate cateva recomandari cu privire la montarea, folosirea si intretinerea sigurantelor automate, dar si raspunsuri la intrebari frecvente despre aceste dispozitive. 
 
Cuprins:
  1. Cele mai bune sigurante automate - Clasificare
1.1. Alte produse recomandate de Tablourielectrice.ro
  1. Criterii de alegere a celor mai bune sigurante automate
  2. Marci de sigurante automate bune recomandate de Tablourielectrice.ro
3.1. Marca Eti
3.2. Marca Siemens
  1. Recomandari cu privire la montarea, folosirea si intretinerea celor mai bune sigurante automate
  2. Raspunsuri la intrebari frecvente despre cele mai bune sigurante automate
 

1. Cele mai bune sigurante automate - Clasificare


Sigurantele automate sunt dispozitive electronice cu rol de a proteja circuitele electrice. Ele detecteaza anumite defectiuni sau functionari defectuase din circuitul electric si intervin pentru a opri curentul inainte de a aparea vreo problema serioasa, asigurand protectuia la scurtcircuit sau supratensiune.
Pe piata exista diferite tipuri de sigurante automate, dar toate indeplinesc 2 functii: actionare termica (in momentul in care a crescut temperatura bimetalului, folosit in constructia sigurantei automate, datorat unei suprasarcini, se declanseaza automat intreruperea circuitului), actionare magnetica (un scurtcircuit aparut creeaza un camp magnetic care impinge foarte rapid o tija cu arc montata in siguranta automata, care o declanseaza si intrerupe curentul din circuit).  

 
 
Sursa foto: tablourielectrice.ro

Sursa foto: tablourielectrice.ro

Sursa foto: tablourielectrice.ro
Produs Intreruptor automat 20A, curba B, 1P, 1M, 6kA Intrerupator automat, 63A, curba C, 3P+N, 4M, 6kA Intreruptor automat 80A, curba C, 4P, 10kA
Caracteristici Intreruptorul automat caracteristica de declansare 6kA, numar de poli 1, curent nominal 20A, curba de declansare B; Siguranta automata are 3 poli, capacitate de intrerupere de 6kA, curba C, curent nominal 63A;
Ofera protectie in aplicatii diferite, comerciale sau industriale;
Produsul are urmatoarele caracteristici: numar de poli 4P, curent nominal 80A, capacitate de intrerupere a circuitelor 10kA;
Are cod de integrare colorat in parghia de actionare;
  Vezi AICI pret Vezi AICI pret Vezi AICI pret


 

1.1. Alte produse recomandate de Tablourielectrice.ro



Sigurantele automate sunt folosite in diferite aplicatii, cum ar fi sistemele electrice rezidentiale, masinile si echipamentele industriale, sisteme de alimentare cu energie electrica, sisteme electronice si electrice ale automobilelor, echipamente de comunicatie si IT. Intrerupatoarele automate dispun de un mecanism modern ce declanseaza un comutator atunci cand circuitul se supraincarca. 

Intreruptor automat 16A, curba C, 1P, 1M, 6kA

Sursa foto: tablourielectrice.ro

Vezi AICI pret

Intreruptorul automat are 1 pol, curent nominal 16 A, caracteristica de declansare C si capacitate de rupere 6kA. 
 
  • asigura protectia la suprasarcina si la scurtcircuit;
  • poate fi utilizat in instalatii electrice rezidentiale.

Intreruptor automat 32A, curba C, 3P, 3M, 6kA

Sursa foto: tablourielectrice.ro

Vezi AICI pret

Intreruptorul automat are trei poli, curent nominal 32A, caracteristica de declansare C si capacitate de rupere 6kA. 
 
  • indicatorul de stare este usor de recunoscut datorita codului de culoare integrat;
  • se foloseste in aplicatii industriale si comerciale;
  • ofera protectie pentru toate fazele,
  • raportul calitate - pret este foarte bun.

Intreruptor automat 16A, curba C, 1P+N, 1M, 6kA

Sursa foto: tablourielectrice.ro

Vezi AICI pret

Intreruptorul automat este bipolar dublu si protejeaza circuitul intrerupand in acelasi timp la declansare si faza si nulul. Curentul nominal de functionare este 16 A, iar caracteristica de declansare C. 
 
  • este potrivita pentru aplicatii rezidentiale, dar si comerciale sau industriale;
  • asigura protectia la suprasarcina si scurtcircuit.

Intreruptor automat 63A, curba C, 3P, 3M, 6kA

Sursa foto: tablourielectrice.ro

Vezi AICI pret

Intreruptorul automant are un numar de trei poli, curent nominal de functionare de 63 A, caracteristica de declansare 6kA.
 
  • asigura protectie la suprasarcina si la scurtcircuit;
  • este eficient si rapid in aplicatii industriale si comerciale;
  • ofera protectie pentru toate cele trei faze ale circuitului.

Intreruptor automat 63A, curba C, 1P, 1M, 6kA

Sursa foto: tablourielectrice.ro

Vezi AICI pret

Intreruptorul automat functioneaza la curent nominal de 63A, are un pol, caracteristica de declansare 6kA si curba C.
 
  • este potrivit pentru aplicatii industriale si comerciale;
  • este fabricat din materiale de calitate superioara.
 

2. Criterii de alegere a celor mai bune sigurante automate



Pentru a putea alege cele mai bune sigurante automate este important sa se inteleaga cerintele specifice ale aplicatiei, astfel incat dispozitivul sa poata indeplini cu succes rolul de a proteja sistemul electric. Bineinteles ca trebuie avute in vedere riscurile potentiale (suprasarcini, scurtcircuite, conditii anormale de functionare) si se va identifica curentul nominal necesar pentru a putea proteja circuitul. Curba de declansare trebuie sa fie potrivita pentru a reactiona rapid si a micsora posibilele daune. Dimensiunile fizice ale sigurantelor trebuie sa se potriveasca spatiului si sa fie compatibile cu sistemul de montare. 


 
  • Valoarea nominala a curentului. Aceasta caracteristica specifica ce valoare de curent poate suporta siguranta in mod continuu si fara sa se declanseze. Valoarea trebuie sa fie compatibila cu cerintele de curent ale incarcaturilor. Daca este prea mica, atunci siguranta poate sa declanseze la curenti mai mici decat curentul necesar functionarii (impreuna sau separat, dupa caz) a anumitor aparate sau echipamente conectate pe acel circuit. Daca este prea mare, poate duce la daune ale circuitului (supraincalzirea conductoarelor circuitului, a contactelor prizelor in care sunt conectate aparate, cu pericol de intrerupere prin topirea firelor conductoarelor putand duce chiar si la incendii, in cazul unor scurtcircuite aparute). Alegerea valorii nominale corecte permite mentinerea integritatii si fiabilitatii dispozitivului pe termen lung;
  • Curba de declansare. Aceasta caracteristica a sigurantelor automate este marcata cu o litera ce indica modul in care reactioneaza la scurtcircuit. In aplicatii industriale sau comerciale sunt folositr sigurantele automate cu curba de declansare C sau D, pe cand in aplicatiile rezidentiale se utilizeaza in special cele de tip B;
  • Capacitatea de intrerupere. Va trebui sa fie mai mare decat curentul mazim de scurtcircuit ce poate apare in circuitul respectiv. In circuitele rezidentiale se folosesc de regula intrerupatoare automate cu capacitate de rupere de 4.5kA sau 6kA, mai rar de 10kA. In industrie minim de 6kA si mult mai mari in anulite aplicatii.
  • Numarul de poli. Sigurantele automate pot avea un numar diferit de poli. Astfel, sigurantele monopolare (1P), sigurantele bipolare (2P), sigurantele tripolare (3P), sigurantele tetrapolare (4P) protejeaza numarul de poli pentru care au fost construite (1, 2 3, respectiv 4 poli). Mai exista si sigurante automate tip P+N sau 3P+N, la care protectia este doar pe plul/polii pe care se conecteaza faza/fazele, nulul acestor sigurante fiind un simplu contact fara protectie, care se dechide impreuna cu contactele protejate ale fazelor, in caz de declansare;
  • Numarul de module. Practic, acest criteriu de selectie a sigurantelor automate se refera la dimensiunea fizica. Un produs cu mai multe module va fi mai mare, asa ca trebuie sa verifice dinainte daca va intra in spatiul disponibil din tabloul electric sau nu.

3. Marci de sigurante automate bune recomandate de Tablourielectrice.ro



In magazinul nostru vei gasi o varietate larga de sigurante automate, potrivite in diferite aplicatii (rezidentiale, comerciale, industriale). Produsele sunt fabricate de marci de renume in domeniu si sunt foarte populare pentru calitatea si eficienta lor. 

3.1. Marca Eti


ETI a aparut in 1950 ca producator de izolatori din ceramica, pentru ca zece ani mai tarziu sa inceapa productia unei sigurante fuzibile complete. In 1977 dezvolta si produce primul intrerupator automat mic (MCB). Produsele marcii ETI sunt apreciate pentru fiabilitate si pentru calitatea superioara. Sunt fabricate in Europa (Slovenia).

3.2. Marca Siemens


Compania a fost fondata in anul 1847, in Germania si este foarte cunoscuta pentru produsele sale destinate diferitelor domenii de activitate. Firma este populara si apreciata de clienti la nivel mondial, fiind renumita pentru inovatii, tehnologii noi si avansate, promovarea sustenabilitatii.
Siemens fiind “pionier” in producerea multor aparate si dispozitive electrice, copiate mai apoi si de concurenta.

4. Recomandari cu privire la montarea, folosirea si intretinerea celor mai bune sigurante automate


In functie de model si de tip, siguranta automata poate fi instalata fara probleme, doar urmand cativa pasi: se deconecteaza alimentarea electrica, se alege locatia potrivita, se verifica daca dimensiunile sunt potrivite cu spatiul in care va fi introdusa, se fixeaza siguranta, se conecteaza cablurile de alimentare si de iesire la bornele sigurantei automate, apoi se verifica toate conexiunile si se recupleaza alimentarea electrica. Pentru montarea sigurantei automate intr-un mod cat mai eficient se recomanda urmarea cu exactitate a recomandarilor producatorilor. 

Din acest moment siguranta automata poate fi utilizata fara probleme. Cu ajutorul dispozitivului de monitorizare a curentului siguranta declanseaza in momentul in care curentul electric depaseste anumite limite prestabilite. Circuitul se intrerupe pentru a preveni deteriorarea echipamentelor si riscul de incendiu. Dupa ce a facut acest lucru, sigurantele automate au nevoie de resetare manuala. Daca siguranta este deteriorata intr-un fel sau altul, va trebui sa fie inlocuita cu una noua. 

Pentru o functionare corecta si fiabila a sistemului electric se impune intretinerea adecvata a sigurantei automate. Astfel, sunt obligatorii verificarile periodice pentru a se putea observa eventuale fisuri, uzura sau coroziunea. In cazul in care se observa deteriorari ale sigurantei, se va lua decizia de a o inlocui pentru ca poate favoriza aparitia incendiului sau poate duce la aparitia unor probleme de functionare a aparatelor electrice.

In concluzie, pentru a gasi cele mai bune sigurante automate este indicat sa se faca o cercetare amanuntita a ofertei existente pe piata si sa se tina cont de unele criterii esentiale pentru o alegere facuta in deplina cunostinta de cauza. Sfaturile si recomandarile specialistilor vor fi de mare ajutor in descoperirea celor mai bune produse existente in acest moment. 

5. Raspunsuri la intrebari frecvente despre cele mai bune sigurante automate


1. Care sunt cele mai bune sigurante automate?
Cele mai bune sigurante automate sunt cele care reusesc cu succes sa ofere protectia mult asteptata.

2. Ce tip de sigurante automate trebuie sa se foloseasca acasa?
Pentru folosirea acasa este necesara o siguranta automata care sa ofere protectie eficienta impotriva scurtcircuitelor sau a suprasarcinilor, cum ar fi sigurantele automate cu valori nominale adecvate, sigurante automate modulare sau cu protectie impotriva manipularii neautorizate. De asemenea, este vital ca aceste produse sa fie fabricate in conformitate cu normele si reglementarile aflate in vigoare. 

3. Cum se aleg cele mai bune sigurante automate?
Alegerea celor mai bune produse trebuie sa se faca in functie de urmatoarele aspecte importante: valoarea nominala a curentului, curba de declansare, numarul de module, capacitatea de rupere, numarul de poli, brand, pret etc. Parerile clientilor multumiti de produsele achizitionate si sfaturile specialistilor sunt de mare ajutor in selectarea sigurantei automate potrivite.

4. Care este rolul unei sigurante automate?
Rolul unei sigurante automate este de a opri fluxul de curent in momentul in care detecteaza diferite anomalii, cum ar fi scurtcircuitele sau suprasarcinile. In acest mod se previn incendiile sau deteriorarile echipamentelor electrice si electronice. 

5. Care este durata de viata a unei sigurante automate?
Durata poate varia in functie de diferiti factori, dar majoritatea produselor sunt realizate special pentru a avea o durabilitate mare in timp. Factorii care pot influenta acest aspect sunt: frecventa expunerii la scurtcircuit sau suprasarcina, calitatea materialelor din care este fabricata siguranta automata, mediul de utilizare (umed, uscat, expus la substante chimice agresive etc.), intretinerea periodica si corespunzatoare. 







 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!